external image bot_tornar.png

Anàlisi i descripció d'activitats que es poden dur a terme utilitzant recursos tecnològics


Enllaç a les activitats: Recull d'activitats amb recursos tecnològicsgeometria.JPG


Com per exemple, es de Xtec.cat el mestre Enric Puig Amat ens proposa una unitat didàctica de geometria a partir d’una pàgina web formada per tres parts:


  • Definicions: es presenta el contingut teòric com les rectes i els segments, els tipus d’angles, la classificació dels triangles, un lloc on dibuixar,etc.
  • Trencaclosques: hi apareixen tot un conjunt de trencaclosques que s’han de resoldre col·locant les figures de forma adient.
  • Avalua’t : on hi ha exercicis d’autoavaluació de diferents tipus: dibuix, escriptura, identificació i relació,etc.
Aquí tenim un altre exemple, la realitat augmentada que és un concepte de percepció de la realitat que interpreta uns codis en forma de dibuixos en blanc i negre, com una imatge versemblant en 3 dimensions, de vegades amb moviment i fins i tot sensible als sons o als moviments al seu voltant.

El funcionament és molt simple: un software implementat a l’ordinador, interpreta el codi arran de les imatges capturades per la webcam. El que veiem a la imatge, llavors, és una figura tridimensional que es mou i que reacciona als estímuls que l’ordinador rep pel micròfon i per la webcam.